Er gaat geen dag voorbij zonder brood. Het is een belangrijke voedingsbron die behalve gezond ook lekker is. Om u een indruk te geven van ons assortiment hebben wij een aantal van onze bijzondere broden voor u op een rijtje gezet. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor het 'gewone' halfje bruin of wit.

 

Ons heerlijke brood

Aangezien we het millieu, de natuur en de smaakbeleving een warm hart toedragen gebruiken we steeds meer biologische ingrediënten. Aan een aantal van onze broden wordt ons eigen desem toegevoegd. Hierdoor wordt het rijsproces verlengd. Het brood krijgt hierdoor een vollere smaak en blijft langer vers. Houdt u er rekening mee dat deze broodsoorten niet op alle dagen verkrijgbaar zijn. Klik op één van de onderstaande soorten voor meer informatie over dit brood.

 

Pane Provençaal | Sovital | Spelt natuur | Spelt grof | Admiraalsbrood | Woudkorn
Vijgen/notenbrood
| Spekkle | Altamura stokbrood | Frans stokbrood | Franse bol
Grof volkoren
| Maisbrood | Olijf/tomatenbrood


Halls desem volkoren,
het Beste Brood van Nederland én erkend streekproduct

Halls desem volkoren, uitgeroepen tot het Beste Brood van Nederland, is gemaakt van biologische tarwe die wordt verbouwd in het nabij Brummen gelegen dorpje Hall. De tarwe wordt op ambachtelijke wijze vermalen in de historische Witte Watermolen aan de rand van het Sonsbeekpark in Arnhem. Halls desem volkoren wordt voor 100% bereid met biologische grondstoffen en is een erkend (veluws) streekproduct. Het Halls desem volkoren is een erkend (veluws) streekproduct en uitgeroepen tot het Beste Brood van Nederland door NieuwVers

 

Onze broodjes

Ook voor de lunch of een lekker ontbijt hebben we een aantal heerlijke en biologische broodjes in ons assortiment.

 

Puur | Speltbolletjes | Provençaalse minibolletjes | Meergranen bolletjes

Mueslibolletjes | Maisbolletjes | Meergranencroissants | Diverse harde broodjes


Naast brood maken we nog vele andere heerlijkheden. Alles is huisgemaakt met veel smaak en samengesteld uit pure ingrediŽnten. Houdt u er rekening mee dat sommige producten seizoensgebonden zijn en dus niet altijd verkrijgbaar zijn.

 

 

Bakkerij Tom van Otterloo | Graaf Lodewijkstraat 2 | 6821 ED Arnhem | 026 - 351 27 80 | Hoofdstraat 94 | 6994 AK De Steeg | 026 - 495 23 06 | info@bakkerijtomvanotterloo.nl

 

Sovital

Dit vloerbrood is gemaakt van rogge en tarwe. Het heeft een enigszins Duits karakter maar smaakt zeker niet zuur. De binnenkant van het brood is fijn en lekker zacht. Zoals de naam al zegt is dit een typisch boerenbrood.

 

Tip
Koop dit brood ongesneden zodat je lekkere dikke boterhammen kunt snijden. Besmeer de sneden met roomboter en bijvoorbeeld een dunne laag heerlijke biologische appel- stroop.

 

Spelt natuur
Spelt natuur is een brood wat uitsluitend gemaakt is van speltmeel. Spelt is één van de oude graansoorten welke weer opnieuw zijn intrede heeft gedaan.

 

Spelt natuur bevat ook tarwegluten en is dus niet per definitie geschikt voor mensen met gluten en/of tarwe allergie. Het is echter wel mogelijk dat mensen met een tarwe-allergie Spelt natuur wel kunnen verdragen. Mensen met een glutenallergie raden wij af dit brood te consumeren.

 

Spelt natuur bevat tevens diverse zaden zoals o.a. zonnebloempitten.

 

Spelt grof

Een stevig gebakken brood van ± 600 gram. Het heeft een beetje de structuur van Fries roggebrood maar het is niet zo donker. Het bevat zowel van binnen als van buiten zonnebloempitten.

 

Tip
Voor mensen met een tarwe allergie is dit brood een welkome afwisseling. Dit brood bevat geen tarwegluten.

 

Admiraalsbrood
Dit meergranenbrood staat bol van diverse zaden en granen, o.a. lijnzaad, zonnebloem- pitten, pompoenpitten, sesamzaad, haver- vlokken, lupinemeel, rogge en diverse specerijen.

 

De naam Admiraalsbrood is ontstaan in 2007, het herdenkingsjaar van Michiel de Ruyter. Het brood is speciaal voor die gelegenheid ontwikkeld. Dit had te maken met de vorm van het brood en de toevoeging van de specerijen. Wij bakken dit brood als busbrood.

 

Woudkorn

Woudkorn is een donker meergranenbrood waar o.a. lijnzaad, zonnebloempitten, haver en gierst in wordt verwerkt. De basis van woudkorn is meel en bloem. Het is dan ook geen meergranen volkorenbrood maar er zitten veel vezels in dit brood. De donkere kleur ontstaat door de toevoeging van gebrande mout wat ook zorgt voor een volle smaak. Zoals al ons brood is ook dit brood mede bereid met onze eigen gemaakte desem.

pane Provencaal

 

Pane Provençaal

Een heerlijk brood gemaakt van biologische bloem, biologische durum tarwe, desem, water, zeezout en tijd. U leest het, de een- voud zelve.

 

Tip

Dit veelzijdige brood is uitermate geschikt bij een maaltijdsoep, als basis voor een tosti (lekker met geitenkaas en pesto) of voor het maken van croutons en last but not least als boterham met overheerlijke boerenkaas. Dat noemen wij nou uit eten thuis.

 

Vijgen/notenbrood
Een verrukkelijk desembrood met als vulling biologische vijgen en walnoten. De smaak is licht zoet. Het desem wordt gebruikt als rijsmiddel, hierdoor ontstaat een zeer smaakvol brood. Kom maar eens proeven.

 

Tip
Neem  eens een sneetje bij een kaasplankje, dat wordt smullen.

Altamura stokbrood

 

Altamura stokbrood

Dit speciale stokbrood wordt gemaakt van Franse bloem en Italiaanse durumtarwe- bloem. Deze twee soorten bloem zorgen voor het specifieke karakter van dit stokbrood. Wij voegen hieraan ons eigen desem en biologisch zeezout toe. Daarna geven wij dit stokbrood alle tijd om te rijzen. De sensatie is compleet, heerlijk van smaak en lekker knapperig.

Spekkle

 

Spekkle

Spekkle is een volkorenbrood gemaakt van volkorenmeel, zonnebloempitten en stukjes soja. De soja zorgt voor een lichte noot- achtige smaak en in combinatie met de zonnebloempitten is dit erg smakelijk. De receptuur van Spekkle is door Bakkerij Tom van Otterloo zelf ontwikkeld. Ook hieraan voegen wij onze eigen natuurlijke desem toe.

Grof volkorenbrood met sesamzaad

 

Grof volkoren

Grof volkorenbrood is erg vezelrijk. Het wordt gemaakt van volkoren tarwemeel en om het volkorgrof te maken voegen wij er hele tarwekorrels aan toe. De tarwekorrels worden 24 uur geweekt en bepalen het specifieke karakter van ons grof volkoren. De kleur van dit brood wordt mede bepaald door de toevoeging van gebrande mout, waardoor de smaak nog voller is. We bakken ons grof volkoren brood ook gedecoreerd met sesamzaad en maanzaad.

Maisbrood

 

Maisbrood

Een heerlijk licht maïs meergranenbrood. Lekker met extra zonnebloempitten en een vleugje kerrie.

 

Tip

Als je het zelf snijdt kun je lekkere dikke sandwiches maken rijkelijk beleggen met geitenkaas, rucola, tomaat en een beetje honing. Smullen maar.

Olijf tomatenbrood

 

Olijf/tomatenbrood

Een heerlijk desembrood rijkelijk gevuld met zongedroogde tomaten en olijven en een vleugje pesto.

Tip

Heerlijk als borrelhapje, bij de BBQ en als sandwich belegd met geitenkaas.

Halls volkorenbrood

 

Halls Volkorenbrood

Een overheerlijk fijn volkorenbrood gemaakt van biologische tarwe. Halls volkoren wordt voor 100% bereid met biologische grond- stoffen en kan met recht als streekproduct over de toonbank gaan.

 

Tip

De molen is te bezichtigen en met een beetje geluk zijn ze dan net de tarwe uit Hall aan het malen voor ons heerlijke brood.

Puur

 

Puur naturel
Puur, de naam zegt het al is een broodje met weinig opsmuk. Franse bloem, desem, water en biologisch zeezout. In combinatie met gerezen deeg en een lange rijstijd een broodje met een echte Franse identiteit. Puur naturel is de basis van de Puurbroodjes.

 

Puur walnoten

Dit Puurtje is rijkelijk gevuld met gebroken walnoten. Heerlijk met een pittige blauw- schimmel kaas.

Puur met gember en rode peper

Dit broodje met weinig opsmuk heeft een pure verse vulling. De combinatie gember en bite van het pepertje maken dit een echte aanrader!

 

Puur op z’n Provençaals

Naast Puur met rode peper en gember is er ook  Puur met provençaalse kruiden waar- onder lavendel. Heerlijk om te dippen in olijfolie op smaak gebracht met knoflook, peper en zout. U ziet het zo simpel kan lekker zijn.

Spelt

 

Speltbolletjes
Zachte bolletjes die worden gemaakt van speltmeel en een afgeleide zijn van ons Spelt natuur. Veel bakkers bakken al speltbrood. Speltbolletjes worden echter nog niet zoveel gemaakt, dus daarom de stoute schoenen maar aangetrokken en een overheerlijk speltbolletje gecreëerd.

 

Tip

Voor mensen met een tarwe (gluten) allergie een welkome aanvulling. Voor de volledig- heid vermelden wij wel dat deze in een tarwerijke omgeving gemaakt worden zodat sporen van tarwegluten aanwezig kunnen zijn.

 

 

Provencaalse minibolletjes

 

Provençaalse minibolletjes

U kent natuurlijk al ons Pane Provençaal. Een overheerlijk brood met natuurlijke Pro- vençaalse kruiden. Welnu dit is het piep- kleine broertje of zoals u wilt zusje.

 

Tip

Heerlijk bij de soep, of de borrel met oude kaas of lekker dippen in olijfolie. Het broodje niet snijden maar gewoon met de hand openbreken.

Meergranen bolletjes

 

Meergranen bolletjes

Deze meergranenbolletjes zijn bereid met 100% volkorenmeel en een mengsel van diverse granen en zaden. Het vezelgehalte van deze bolletjes is dus hoog, prima voor de spijsvertering.

 

Mueslibolletjes

Onze mueslibolletjes zijn gemaakt van tarwe volkorenmeel en bevatten dus alle vezels van de tarwe. Als het deeg klaar is mengen wij er een heerlijke mix van diverse soorten noten, rozijnen en gekonfijt fruit door. Hierdoor krijg je een mueslibolletje vol van smaak.

 

Maisbolletjes

Maïsbrood en ook onze maïsbolletjes worden gemaakt van tarwe, maïs en diverse zaden zoals zonnebloempitten. Het is dus eigenlijk een meergranenbrood maar dan met de specifieke maïssmaak. Om deze smaak nog beter te accentueren voegen we een klein beetje kerrie toe waardoor het bolletje nog iets pittiger van smaak wordt.

Meergranen croissants

 

Meergranen croissants

Een meergranencroissant is een welkome en smakelijke afwisseling voor iedereen die eens wat anders wil dan een ‘gewone’ Franse croissant. Deze croissants zijn voorzien van gemengde zaden en granen zoals lijnzaad, geplette tarwe, sesamzaad, gierst. Heerlijk bij het ontbijt.

Tip

Beleg de meergranen croissant eens met jonge geitens.

Diverse harde broodjes

 

Diverse harde broodjes

Heerlijk voor ontbijt of lunch, een uitgebreid assortiment aan harde witte en bruine broodjes met of zonder zaad.

 Frans stokbrood
Wij bakken dit stokbrood volgens de methode ‘Tradition Francaise’. Dit is een bakmethode waarbij enkel pure bloem, water, zout en gist of zuurdesem worden gebruikt en geen andere additieven. Wij bakken dit heerlijke brood van Franse bloem, ons eigen desem en biologisch zeezout. Deze methode vereist een lang rijsproces volgens de Franse traditie waardoor een heerlijke smaak ontstaat.

Tip
Voor gebruik het licht bevochtigde stok- brood, 4 a 5 minuten, in een voorverwarmde oven op 180 C. Hierdoor is de korst weer heerlijk krokant. Dit kan ook nog 2 dagen na aankoop. Bewaar het stokbrood dan wel in plastic en op kamertemperatuur (tegen uitdroging).Franse bol
Dit echte Franse brood bakken we volgens de methode ‘Tradition Francaise’ net zoals de Franse stok.

Wij bakken dit brood van Franse bloem, ons eigen desem en biologisch zeezout. Vervolgens doet de tijd de rest. Wij maken ze zowel ronde als langwerpig.