Workshops

Onder de naam Brood en Spelen organi- seren wij allerlei activiteiten. Dit kan zijn: een proeverij, een open dag, workshops etc. zodat iedereen kan zien en ruiken hoe een ambachtelijk product gemaakt wordt. Ooit is Tom hiermee gestart in het kader van de Week van de Smaak en het bleek een groot succes.

In de workshops gaan mensen zelf aan de slag om authentieke Franse of Italiaanse broodsoorten te maken. Zelf kneden en onder andere vlechten van het deeg. Voelen wanneer het deeg voldoende gerezen is waarbij tijd en smaak centraal staan. Het gebruik van goede en deels biologische en/of regionale grondstoffen zorgen voor een smakelijk brood.

En aan het eind van de workshop natuur- lijk samen proeven en genieten van het bereikte resultaat. Het verse brood dippen in een goede olijfolie met een beetje zeezout, knoflook en peper meer is niet nodig. 

Wij hebben er als bakkerij heel bewust voor gekozen om actief mee te doen aan de Week van de Smaak. Deze week moet net als de Boekenweek een bekende week worden in Nederland. Met smaak berei- den, met smaak eten en heerlijk genieten. Wilt u ook eens een workshop volgen? Wij kijken aan de hand van het aantal aan- meldingen of het mogelijk is om er één te organiseren.
In verband met de drukte in de bakkerij gedurende het najaar en de feestdagen is het niet mogelijk om vanaf half oktober tot eind december een workshop te geven.

Bakkerskinderfeestje

Tijdens het ambachtelijke bakkersfeestje worden de kinderen aan het werk gezet. Zij gaan zelf aan de slag om heerlijke broodjes te maken in onze bakkerij. Maar eerst krijgen de kinderen uitleg van de bakker. Ze krijgen antwoord op vragen als: uit welke grondstof bestaat brood, hoe wordt brood gemaakt en hoe werken de kneed- en opbolmachines in de bakkerij?

Zelf aan de slag!
Daarna gaan ze zelf aan de slag met het deeg. Vlechtbroodjes, broodpoppetjes, elk kind kan zijn eigen fantasie volop ge- bruiken. Begeleiding van de ouders/- verzorgers is gewenst en draagt ook bij aan het plezier van de middag, lekker samen aan het bakken!

Welke leeftijd?
Het kinderfeestje is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Wij hebben de groepsgrootte beperkt tot maximaal 8 kinderen zodat elk kind ook volop zelf aan de slag kan. De bakkers- feestjes kunnen gegeven worden op woensdagmiddag.

Reserveren
Wilt u meer informatie over het bakkers- feestje dan kunt u natuurlijk altijd met ons contact opnemen, tel. 026 - 495 23 06.

Doe het zelf:Kwarkbollen

Wil je zelf ook bakken? Kijk dan hieronder voor de uitleg van Tom voor het zelf bakken van Kwarkbollen. Deze workshop is geschikt voor kinderen maar ook leuk voor ouders om te doen.


 

 

Bakkerij Tom van Otterloo | Graaf Lodewijkstraat 2 | 6821 ED Arnhem | 026 - 351 27 80 | Hoofdstraat 94 | 6994 AK De Steeg | 026 - 495 23 06 | info@bakkerijtomvanotterloo.nl

Brood en Spelen 

 

Brood en spelen (panem et circense). Deze uitdrukking is afkomstig van de dichter Decimus Junius Juvenalis (circa 60-140). Deze spreuk wil zeggen dat de massa geen behoefte meer kent aan iets anders dan vermaak. Wij organiseren in een volledig andere context onder deze naam allerlei activiteiten. Neem eens deel aan één van onze workshops om te genieten van het maken van je eigen brood. Voel het deeg en ruik de geur van versgebakken brood.